Medicinsko estetski center StudioMA
Laserski postopki

Laserski postopki

Vsaka dlaka prehaja skozi tri faze razvojnega ciklusa: rast, odmiranje in izpadanje. Dlake rastejo neodvisno ena od druge ter z različno hitrostjo dozorevajo in potujejo proti površini kože.

Cilj laserskega postopka je uničenje korena dlake s pomočjo toplote. Vsaka dlaka ima pigment, ki ji določa barvo v katero se absorbira laserski žarek. Pri tem se sprošča energija (toplota), ki uniči koren dlake. Močnejše in temnejše so dlake, boljši je rezultat (npr. noge in hrbet).

Običajno je za doseganje optimalnih rezultatov potrebnih 10 do 12 obiskov. V primeru hormonalnih motenj in policističnih jajčnikov je število obiskov lahko nekoliko večje. Razmik med enim in drugim obiskom je odvisen od dela telesa na katerem so dlake in se giblje med 30 in 60 dni. Za hrbet in noge je običajen razmik vsakih 45 do 60 dni, medtem ko je za ostala področja približno 30 dni. Z laserjem se lahko obdeluje vse dele telesa.

Puljenje, depiliranje, beljenje in podobno, vse to so tisočletja stari postopki, ki jih je 1996 leta zamenjal laser in v našem studiu smo bili prvi kozmetični salon v Sloveniji, ki je ponudil storitev odstranjevanja dlak z medicinskim laserjem.

Obraz

Za žensko, ne glede na starost je ena najbolj neprijetnih zadreg poraščenost po obrazu. Prav to je tudi razlog, da največ postopkov opravimo prav na tem področju. Ženski obraz po naravi ni »moško« poraščen, zato je to posebnost, ki je lastna posameznikovemu organizmu. Tako je tudi z odstranitvijo, ki je TRAJNA, vendar nobena »mašina« ne more ustaviti dogajanja v posameznikovem organizmu, ki lahko s časom privede do posameznih novonastalih dlačic. To je dejstvo, ki ga mora vsak pošten terapevt ob posvetu stranki jasno povedati!

Naroči se

Telo

S trajno odstranitvijo dlačic postane tudi koža telesa zelo lepa, kajti laser s svojim delovanjem kožo tudi obnavlja. Ali si lahko želite še več: lepa gladka koža brez dlak, brez mučenja in to za vedno. Vraščene dlake so preteklost, pazduha ki peče po britju tudi. Ni res, da se laserja ne čuti, toda proti zadovoljstvu, ki ga prinaša je to nično.

Naroči se

Pomlajevanje

Kolagen in elastin sta v koži odgovorna za napetost in svež izgled. Starost, način življenja, prehrana, bolezni…vse to vpliva na kožo, ki je naš največji organ in nam preko nje sporoča posameznikovo zgodovino. Pri pomlajevanju ne delamo iz starih mlade, zagotovo pa močno vplivamo na svežino vašega izgleda.

Namen posega je zmanjšati zunanje znake predčasnega staranja in utrujenosti kože z uporabo svetlobne energije, ki jo vsebuje laserski žarek. Izgled in kvaliteta kože se izboljšata saj žarek deluje na več dejavnikov. Poveča se napetost kože, izboljša se struktura, prav tako pa je opazno zmanjšanje gubic. Govorimo lahko o pomlajevanju v pravem smislu besede saj z žarkom stimuliramo metabolizem celic. S posegom se poveča razvoj vezivnega tkiva, zmanjša se rdečica na vratu in dekolteju, hkrati pa se odpravijo manjše brazgotine in nepravilnosti na koži. V povprečju je potrebnih 4 – 5 posegov, s približno 30-dnevnim premorom. Po posegu je koža sveža, mehka in gladka.

Naroči se

Nega aknaste kože

Nega aknaste kože: kdor ni imel problematične kože zagotovo ne ve koliko tegob povzroča le-ta. Ne samo nečist videz, tudi bolečine so prisotne in prav laserska terapija je tista, ki odločilno poseže v podkožje in vpliva na vnetne procese.

Pri zdravljenju aken z laserskim žarkom delujemo na glavni dejavnik ki povzroča le-te, istočasno pa sprožamo številne druge ugodne učinke kot so gladka, sveža in nežnejša koža. Kri in bakterije, ki so prisotne pri vnetih aknah absorbirajo laserski žarek, ob tem pa se sprošča energija potrebna za uničenje bakterij. S tem dosežemo izrazit protivnetni učinek. Z žarkom uničimo lojno žlezo, koža je manj mastna, razširjene pore se skrčijo. Za zdravljenje brazgotin je potrebnih več posegov z laserskim žarkom, medtem ko za zdravljenje aken običajno zadošča en poseg. Brazgotina se postopoma zapolnjuje saj laser vzpodbuja nastajanje kolagena. Od vseh terapij, ki so danes na voljo, z laserskim zdravljenjem dosežemo najdaljša obdobja brez izbruha novih aken. Dolžina obdobja brez aken traja od 3 do 6 mesecev, z možnostjo pojava posameznih aken. Po potrebi se lahko izvede vzdrževalni tretma, še posebej v predmenstrualnem času ali v stresnih obdobjih.

Naroči se

Odstranjevanje površinskih kapilar

Odstranjevanje površinskih kapilar (vaskularne nepravilnosti): tanka koža in dedni zapis pogojujejo nastanek kapilar vidnih kot tanke žilice rdeče in modre barve. Z nekaj laserskimi postopki vplivamo na žilice, katerih vsebina se razprši, krvno-žilni sistem pa jih odplavi.

Kapilare in vene najpogosteje nastajajo zaradi dolgotrajnega izpostavljanja soncu ali umetni svetlobi v solariju, saj spodbujajo sproščanje snovi, ki pripomore k njihovemu pojavljanju. Nastajajo ob različnih boleznih, najpogosteje pri rozacei. Pri odstranjevanju posameznih kapilar in ven je ponavadi potreben en poseg, medtem ko je pri večjem številu kapilar potrebnih nekaj posegov s premori od 4 do 6 tednov. Za trajnejši rezultat je potrebna vsakodnevna zaščita pred soncem, saj se kapilare in vene ponovno pojavljajo, predvsem na predelu nosu. Laserski žarek se absorbira v hemoglobinu. Ob tem se sprosti toplota, ki koagulira kri, posledica pa je zaprtje in razgradnja žilice. Obdelujemo lahko vse vene in kapilare do velikosti 4 mm. Nekatere žilice ne izginejo takoj po posegu. Potrebnih je nekaj tednov, da barvilo v žilah organizem razgradi sam.

Naroči se
Nazaj na vrh