Medicinsko estetski center StudioMA
Kakšna je razlika med laserji za trajno odstranjevanje dlak?

Kakšna je razlika med laserji za trajno odstranjevanje dlak?

02.03.2023

Kakšna je razlika med laserji za trajno odstranjevanje dlak?

Laserji za trajno odstranjevanje dlak so zelo različni, tako po delovanju, kot tudi po nakupni ceni.

Ločimo:

  • medicinske,
  • kozmetične
  • in laserje za domačo uporabo.

Pred mnogo leti je obstajala knjižica, mislim da Mr. Girbo, ki je ponujala različne pripomočke za vse vrste težav, med drugim tudi nakup laserskega aparata za takratnih 2500 SIT (današnjih 10 €). 

Mnogi so ga v upanju na rešitev težave tudi kupili. Toda žal so kmalu ugotovili, da samo rdeča lučka še ni laser in da tudi ne more odstraniti nič.

Kozmetični laserji za odstranjevanje dlak se uporabljajo v kozmetičnih salonih, vendar je trajnost opravljenih postopkov manjša, kot pri medicinskih laserjih, kjer mora stvar brezhibno delovati.

Prvi salon v Sloveniji z medicinskim laserjem za odstranejvanje dlačic

V našem salonu smo z delom začeli leta 1999 in v tistem času ni bilo na razpolago drugih kot medicinskih laserjev. Tudi cene laserskih aparatov so zelo različne, od 100.000 EUR za medicinski aparat do 4.000 EUR za kozmetični aparat in do 400 EUR za aparat za domačo rabo.
No, ali ni potem čisto jasno, da morajo biti tudi rezultati različni, vendar ali je v praksi tudi tako?
Vseeno je kam, kajti prvo neglede na povedano je zaupanje v terapevta oz. izvajalca postopka. Različne raziskave so pokazale, da kot zdravilo deluje tudi navadna voda, le verjeti moramo, da je to za nas pravo in učinkovito zdravilo.

Smrt dlakam, svoboda gladkemu videzu z laserj...
Nazaj na seznam
Nazaj na vrh